Ohratärkkelys

← Takaisin tuotteisiin

Ohratärkkelys


Ohratärkkelys on kotimaisesta ohrasta valmistettua tärkkelystä. Se sopii hyvin keittojen, kastikkeiden ja kiisseleiden suurustamiseen. Kun käytät ohratärkkelystä suurustamiseen, saat aikaan pehmeän ja miellyttävästi lohkeavan rakenteen sekä täyteläisen maun.

Käyttö leivonnassa

Ohratärkkelyksellä voi korvata osan vehnäjauhoista. Pieni ohratärkkelyslisä tekee leivonnaisista meheviä, kuohkeita ja mureita. Pelkästä ohratärkkelyksestä voi leipoa mm. kääretorttuja, pikkuleipiä ja jopa kuivakakkuja.

Käyttö jauheliharuuissa

Jauheliharuuissa kannattaa hyödyntää ohratärkkelyksen nesteensitominkykyä. Muutama ruokalusikallinen ohratärkkelystä lihapulla- tai mureketaikinassa sitoo tehokkaasti taikinaan lisätyn nesteen ja lopputuloksena on mehukkaita pihvejä, pullia ja murekkeita.

Annostelu
Pääruokakastikkeisiin 1 rkl/1 dl nestettä
Maitopohjaisiin kiisseleihin 1 dl/1 l nestettä
Jälkiruokakastikkeisiin 3-4 rkl/1 dl nestettä
Suurustettuihin keittoihin 1/2-1 dl/1 l nestettä

Muistathan, että happamiin ja rasvaisiin tuotteisiin täytyy käyttää normaalia hieman enemmän tärkkelystä.

Ohratärkkelys painaa

1 dl 55g
1 rkl 7 g
1 tl 2 g
Säilyvyys: 24 kk

Ravintosisältö

Keskimäärin 100 g sisältää:

Energiapitoisuus 1413 kJ / 338 kcal
Proteiinia 0,3 g
Hiilihydraatteja 82 g
Joista sokereita 0,9 g
Ravintokuitua 1,4 g
Rasvaa 0 g
Suola <0,01 g