Ohratärkkelys
Ohratärkkelys on kotimaisesta ohrasta valmistettua tärkkelystä. Se sopii hyvin keittojen, kastikkeiden ja kiisseleiden suurustamiseen. Kun käytät ohratärkkelystä suurustamiseen, saat aikaan pehmeän ja miellyttävästi lohkeavan rakenteen sekä täyteläisen maun.
Käyttö leivonnassa
Ohratärkkelyksellä voi korvata osan vehnäjauhoista. Pieni ohratärkkelyslisä tekee leivonnaisista meheviä, kuohkeita ja mureita. Pelkästä ohratärkkelyksestä voi leipoa mm. kääretorttuja, pikkuleipiä ja jopa kuivakakkuja.
Käyttö jauheliharuuissa
Jauheliharuuissa kannattaa hyödyntää ohratärkkelyksen nesteensitominkykyä. Muutama ruokalusikallinen ohratärkkelystä lihapulla- tai mureketaikinassa sitoo tehokkaasti taikinaan lisätyn nesteen ja lopputuloksena on mehukkaita pihvejä, pullia ja murekkeita.
Annostelu
Pääruokakastikkeisiin | 1 rkl/1 dl nestettä |
Maitopohjaisiin kiisseleihin | 1 dl/1 l nestettä |
Jälkiruokakastikkeisiin | 3-4 rkl/1 dl nestettä |
Suurustettuihin keittoihin | 1/2-1 dl/1 l nestettä |
Muistathan, että happamiin ja rasvaisiin tuotteisiin täytyy käyttää normaalia hieman enemmän tärkkelystä.
Ohratärkkelys painaa
1 dl 55g
1 rkl 7 g
1 tl 2 g
Säilyvyys: 24 kk
Ravintosisältö
Keskimäärin 100 g sisältää:
Energiapitoisuus 1413 kJ / 338 kcal
Proteiinia 0,3 g
Hiilihydraatteja 82 g
Joista sokereita 0,9 g
Ravintokuitua 1,4 g
Rasvaa 0 g
Suola <0,01 g