Jouluinen Luumu-hyytelökakku
Pohja
170 g kaurakeksejä
80 g voita
Täyte
400 g maitorahkaa
5 dl vispikermaa
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl Herkkutalkkuna-jauhoja
4 rkl luumusosetta
6 liivatelehteä
Pintaan
1,5 dl vettä
4 rkl luumusosetta
1 dl hyytelösokeria
Sulata voi ja lisää murskatut kaurakeksit. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, sokerit, luumusose ja talkkunajauhot. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivatelehdet tilkassa kuumaa vettä ja sekoita rahkaseokseen, lisää kermavaahto joukkoon. Kaada muruseoksen päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti. Sekoita luumusose veteen, kiehauta seos ja lisää hyytelösokeri. Keitä hetken kirkkaaksi. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun päälle. Koristele halutessasi kermavaahtoruusukkeilla.