Herkkutalkkunajauho

← Takaisin tuotteisiin

Herkkutalkkunajauho


Taivalkosken myllyn Herkkutalkkuna-jauho on valmis vatsaystävällinen ja kuitupitoinen aamu- ja välipalaruoka. Sitä on syöty perinteisesti viilin tai piimän kanssa, mutta se sopii erinomaisesti myös jogurttiin sekä erilaisiin kerma-, rahka- ja maitopohjaisiin jälkiruokiin sekä leivontaan.

Herkkutalkkuna-jauhoa voidaan käyttää sellaisenaan esimerkiksi piimän, jogurtin ja viilin lisukkeena. Herkkutalkkuna-jauho on myös luonnollinen raaka-aine leivontaan. Vaihtamalla osan jauhoista talkkunaan, saat  helposti lisättyä leivonnaisten kuitupitoisuutta ja samalla talkkunasta tulee leivonnaisiin täyteläistä, pähkinäistä makua

Talkkunajauho on pikaruokaa parhaimmillaan – terveellistä, helppoa ja edullista. Tutustu ruokaohjeisiin ja löydä oma suosikkitapasi käyttää talkkunajauhoa.

Suomessa on käytetty talkkunaa hyvin kauan. Se on perinteinen viljatuote, jota on valmistettu maanviljelystalouksissa jo vuosikymmenten ajan. Talkkuna valmistuksessa jyvät keitetetään ensin vesihöyryssä, jonka jälkeen ne paahdetaan kypsiksi. Lopuksi jyvät jauhetaan hienoksi jauhoksi. Talkkuna on varsin runsaskuituista. Jo pari ruokalusikallista riittää turvaamaan päivittäisen kuidunsaannin. Herkkutalkkunan lisäksi saatavilla on myös talkkunamuroja; Talkmuruja. Talkmurut sopivat erityisen hyvin esimerkiksi sormiruokailijoille.

Taivalkosken myllyn herkkutalkkunajauho on 100% kotimainen tuote ja sitä on saatavilla hyvin varustelluista liikkeistä kautta maan.

Ravintosisältö

Ravintosisältö keskimäärin 100 g sisältää:Energiaa 1280 kJ/ 300 kcal
Proteiinia 12,3 g
Hiilihydraatteja 54,4 g
josta sokeria 1,5 g
Rasvaa 4,0 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,2 g
Ravintokuitua 20,7 g
Natriumia 0,38 g

Ainesosat

Kaura, ohra, ruis ja merisuola (kaikki vilja täysjyvää). Paahdettu kuorellinen kaura sisältää beetaglukaania 2,8 %.